Browsing Tag

елементарни непогоди

22 катастрофи, 262 мртви, штета од 95 милијарди долари: САД забележа рекордна година за климатски…

САД беа погодени од рекорден број на катастрофи предизвикани од временските услови и климата во 2020 година, огромните пожари го зафатаија западот, ураганите едноподруго го надлеаа истокот и екстремната топлина го зафати централниот дел на…