Browsing Tag

Словачка

Марш за репродуктивна правда во Словачка: Нема да молчиме! 

Вчера, на 18 октомври, беше организиран марш за репродуктивна правда од страна на граѓанската иницијатива „Да не молчиме! како реакција на сегашните ограничувања на правото за абортус во Словачка. Денеска ќе се одржи состанокот на…