Трпеливо куче со денови чека пред болницата

Бончук се враќаше секој ден пред болницата во турскиот град Трабзон каде се лекуваше нејзиниот сопственик Џемал Сентурк

Посветено куче со денови чекаше пред болницата во Турција, каде што се лекуваше нејзиниот болен сопственик.

Миленичето Бончук, што значи мониста, ја следеше брзата помош што го пренесе нејзиниот сопственик Џемал Сентурк во болницата во црноморскиот град Трабзон на 14 јануари. Потоа секојдневни го посетувала објектот, објави приватната новинска агенција ДХА.

Ќерката на Сентурк, Ајнур Егели, рече дека ќе враќала Бончук дома, но кучето повторно трча назад до болницата.

Еден чувар на болницата, Мухамет Акдениз, изјави за ДХА: „Таа доаѓа секој ден околу 9 часот и чека до ноќта. Таа не влегува внатре

„Кога ќе се отвори вратата, таа ја вметнува главата внатре.“

Во средата, Бончук конечно се соедини со Сентурк кога го туркаа надвор во инвалидска количка. „Таа е навистина навикната на мене. И мене постојано ми недостасува,“ изјави тој за ДХА.

Сентурк беше отпуштен од болницата во средата и се врати дома со Бончук.

Source The Guardian