Патувај мирно, драга Илинка

Тогаш кога почина Илинка Митрева, слушнав коментар- помислиле дека е лажна вест, толку неверојатно звучело. Затоа што Илинка Митрева доаѓаше од друго време, кога политиката беше достоинствена. Кога таа ја направи таква. Илинка Митрева беше…

Да се жигосаме на чело дека сме Македонци, Албанци

Се разбира, иако има жестоки несогласувања околу впишувањето на етничкиот идентитет во личните карти, не би требало да има дилеми дека тоа е повеќе од одличен концепт за се поголемата иднина на оваа земја. Додека светот одамна се обидува…