Browsing Tag

Белгија

Белгија ќе ги финансира жените кои сакаат да абортираат во Полска 

Белгија соопшти дека ќе обезбеди финансиска поддршка за жените во Полска кои не можат да абортираат. Претходно оваа година, земјата воведе скоро целосна забрана за прекинување на бременоста со исклучок на случаи на силување или инцест…

Белгиска пресвртница: Прва министерка кој е трансродово лице

Катрин Хугендубел е директор за застапување во ИЛГА-Европа. Назначувањето на Петра Де Сатер за заменик-премиер на Белгија – првото  трансродово лице како министерка во Европа е комплетна пресвртница. Но, она што е можеби уште…