Browsing Tag

босна и херцеговина

Филм на Јасмила Жбаниќ номиниран за Оскар

Американската академија за филмска уметност и наука го објави официјалниот список на номинации за Оскар, во кој се наоѓа и „Quo Vadis, Aida? на Босанската режисерка Јасмила Жбаниќ. Филмот беше номиниран во категоријата за „Најдобар…