Browsing Tag

великабританија

Студентите на факултет се чувствуваат малтретирани, измамени и затворени. Тие имаат право што…

Катастрофалното справување со пандемијата од страна на владата е толку сеопфатно, толку повеќеслојно, што посветувањето доволно внимание на секој скандал може да биде предизвик. Размислете за овој. Кон крајот на август, кога дневниот просек…

Помалку од третина од населението е свесно дека трошењето храна придонесува за климатските промени

https://www.youtube.com/watch?v=gdugO7a3aX4&feature=emb_title&ab_channel=WastingFood%3AIt%27sOutOfDate Додека 81% од луѓето во Велика Британија се загрижени за климатските промени, помалку од 30% можат да ја видат јасната врска…