Browsing Tag

Германија

Влијанието на климатските промени врз смртоносните поплави во Германија

Вонредните врнежи од дожд како оние што беа одговорни за смртоносните поплави во Западна Европа минатиот месец стануваат се почести и поинтензивни, како резултат на климатските промени. Ова е заклучокот од студијата спроведена од…