Browsing Tag

глобалнозатоплување

Колку навистина се загрева Земјата?

Август 2020 беше околу 2,14 ° C потопол од просечниот месец забележан на Земјата од 1880 година. Како што потврдија НАСА и НОАА, месеците од февруари до април, а исто така и август во 2020 година беа вторите најтопли…

Нова климатска закана на Алјаска: цунами поврзано со топење на вечниот ле

На Алјаска и другите високи, студени места ширум светот, новите истражувања покажуваат дека планините се распаѓаат додека се топи вечниот мраз што ги држи заедно, заканувајќи се со цунами доколку паднат во морето. Научниците…