Browsing Tag

Гренланд

Климатските промени носат нови опасности за Гренланд

Новите податоци од Гренланд покажуваат дека глобалното затоплување ги надминува дури и историски топлите епохи како средновековниот топол период. Метју Осман стои на врвот на ледената капа во западен Гренланд и гледа над полуостровот…