Browsing Tag

диверзитет

Четири жени добија Нобелова награда оваа година. Но, на наградите сè уште им недостасува диверзитет

Од 931 поединец и 28 организации кои ја освоиле наградата од почетокот на доделувањето, само 16 се црнци. Во 2020 година немаше ниту еден Афроамериканец помеѓу именуваните победници. Дванаесет црнци ја добија наградата за мир, тројца…