Browsing Tag

ендометриоза

Погрешното лекување на ендометриозата: Лекарска негрижа за женското репродуктивно здравје

Медицинските експерти велат дека примарниот метод за лекување на ендометриозата всушност може да биде влошување на болката кај лицата кои страдаат од оваа состојба. Новите истражувања покажуваат дека првичниот метод за лекување на…

Секој четврта жена која чувствува силни менструални болки ја крие вистинската причина за отсуство од…

Скоро една од четири жени кои земале слободно време од работа поради грчеви во менструацијата и симптоми на предменструален синдром (ПМС) не ја споделуваат вистинската причина за нивното отсуство. Истражувањето спроведено над повеќе од…