Browsing Tag

женскиправа

Родовата еднаквост не се очекува во наредните 60 години, предупредува студијата

Според последниот извештај за родовата еднаквост објавен од Европскиот институт за родова еднаквост (EIGE) во четвртокот (29 октомври), со сегашното темпо на подобрување, жените ќе достигнат целосна еднаквост со мажите во 2080 година во ЕУ…