Browsing Tag

интервју

Интервју со писателката Даниел Еванс за комплексноста на одвојувањето на фактот од фикцијата

Цитатот на Лусил Клифтон што ја отвора новата збирка раскази на Даниел Еванс - „Ова минато веќе ме чекаше кога пристигнав“ - ветува еден свет во кој ликовите се оптоварени со товари што им претходат. Справувањето со минатото и со проблемите…

Анета Ристеска, уредничка на „Лице в лице“: Нашите содржини повикуваат и на индивидуална и на…

Какви беа почетоците на Лице в Лице и како се роди идејата за списанието?  Платформата за одржлив развој, „Лице в лице“ е дел од едно глобално движење во светот, кое датира уште од 90-те години. Идејата на светското движење на уличниот…

Интервју со режисерката Драгана Гунин и актерите Ангела Стојановска и Жарко Јовановиќ

Поради пандемијата на КОВИД-19, се соочуваме со рестриктивни мерки кои досега ни беа комплетно непознати. Какво е чувството да се застане на театарската сцена и зад неа во новата нормалност? Драгана Гунин: Денеска на проба разговаравме…