Browsing Tag

канада

Во Квебек се формира суд специјализиран за семејно и сексуално насилство

Предлог-законот бр. 92 во септември оваа година е прв од ваков вид во светот, а неговата цел е да формира суд во Квебек специјализиран за злосторства кои вклучуваат жртви на семејно и сексуално насилство, изјави министерот за правда Сајмон…

Зголемување на повиците за адресирање на случаите на семејно насилство за време на коронавирусот

Жените кои се соочуваат со семејно насилство во Канада, чиј број во услови на пандемија на коронавирусот се зголеми, имаат потреба од поголема поддршка од владата и провинциските власти, велат засолништата и експертите. Новиот национален…