Browsing Tag

квирзаедница

Активистите го поздравуваат нацрт-законот во Италија со кој насилството врз ЛГБТ луѓето ќе стане…

Активистите во Италија го поздравија гласањето во парламентот за усвојување на нацрт-закон со кој насилството врз ЛГБТ лицата и лицата со посебни потреби, како и мизогинијата ќе бидат законски пропишани како кривични дела од омраза.…

Девојките ширум светот се малтретирани од стана на интернет тролови: еве како се чувствуваат

Тролање и злобните коментари на Интернет е нешто со кое што практично секоја личност која користи некоја од социјалните мрежи ќе се сретне во одреден момент. Тоа е само несреќен дел од современото искуство. Но, за мене, тоа е секојдневен…