Browsing Tag

квир култура

Музичарот Dizz за крајот на стигмата за ХИВ

Dizz е посветен на „застапување на недоволно застапените“. Тоа е изјавата за мисијата што стои зад неговиот бенд, rIVerse, квир музички бенд чии членови станаа пријатели по турнејата High School Musical 2. Како главен текстописец и…

Интервју со Калиа Димитрова: Со секој нов омоќен феминистички глас сме поблиску кон градење на свет…

Веб-сајтот Медуза, која е и првата феминистичка онлајн платформа во Македонија постои повеќе од 2 години. Низ целиот досегашен период на постоењето на Медуза, во јавноста проследивме голем број текстови, интервјуа и разговори на теми…