Browsing Tag

кинотека

„Проблемот на Тина“: Филм + дискусија во Кинотека

"Работата на терен секојдневно ни потврдува дека безмалку секој млад човек се соочил со непријатно искуство кога станува збор за сексуалното репродуктивно здравје и права. Иако најчесто се добронамерно кажани, митовите, народните лекови…

Во чест на актерот Данчо Чеврески: проекција на „Хај-фај“

Денес, 7 ноември, со почеток во 18:00 часот, започнува проекцијата на филмот „Хај-фај“ (Hi-Fi, 1987), во режија на Владимир Блажевски. Филмот вечерва е на репертоарот на нашата Кинотека во чест на неодамна починатиот актер и продуцент…