Browsing Tag

климатскипромени

Албанија, БиХ, Црна Гора, Северна Македонија имаат највисоки стапки на протекување на пластика во…

Египет, Италија и Турција исфрлаат најмногу пластика во Медитеранот. Сепак, по глава на жител, Црна Гора, Албанија, Босна и Херцеговина и Северна Македонија имаат највисоки нивоа на проток на пластика. Новиот извештај на IUCN открива дека…

Нова климатска закана на Алјаска: цунами поврзано со топење на вечниот ле

На Алјаска и другите високи, студени места ширум светот, новите истражувања покажуваат дека планините се распаѓаат додека се топи вечниот мраз што ги држи заедно, заканувајќи се со цунами доколку паднат во морето. Научниците…

Помалку од третина од населението е свесно дека трошењето храна придонесува за климатските промени

https://www.youtube.com/watch?v=gdugO7a3aX4&feature=emb_title&ab_channel=WastingFood%3AIt%27sOutOfDate Додека 81% од луѓето во Велика Британија се загрижени за климатските промени, помалку од 30% можат да ја видат јасната врска…