Browsing Tag

климатски трендови

Климатски промени: Во Велс ќе се градат 20.000 социјални домови со ниска емисија на CO2

Министерката за климатски промени, Џули Џејмс, ги соопшти плановите за изградба на 20.000 социјални домови со ниска емисија на јаглерод диоксид. Според сегашниот план, социјалните домови би биле готови до 2026 година.  Здруженијата за…

Дрвјата почнуваат да ги губат лисјата порано поради климатските промени

(Си-Ен-Ен) Едно ново истражување покажува дека лисјата ќе започнат порано да паѓаат од дрвјата поради загревањето на планетата, кое е во спротивност со претходните претпоставки дека топлите температурите го одложуваат почетокот на есента.…