Browsing Tag

либертас

Загрозената чест на Village People

Повозрасните сè уште го паметат големиот хит на групата Village People Y.M.C.A. од 1978. Групата, иронично ја фали мрежата на Христијанското здружение на млади (Y.M.C.A.), која сè уште нуди евтино сместување, оброци, спорт и се смета за…

Прележувањето на Ковид дава слично ниво на заштита како вакцината, но во период од 20 недели

Луѓето кои прележале коронавирус имаат слично ниво на имунитет како и оние кои примиле вакцина – барем за првите пет месеци, сугерира истражување на (Public Health England). Студија која опфати повеќе од 20.000 здравствени работници…

„Зошто е важно понекогаш да се биде исплашен“ – полската нобеловка Шимборска за бајките и…

-Ако сакате вашите деца да бидат интелигентни, читајте им бајки. Ако сакате да бидат поинтелигентни, читајте им повеќе бајки – рекол Анштајн. Интелигенцијата, се разбира, е лабав термин што опфаќа различни манифестации, но увидот што му…