Browsing Tag

македонскифилм

Загрозената чест на Village People

Повозрасните сè уште го паметат големиот хит на групата Village People Y.M.C.A. од 1978. Групата, иронично ја фали мрежата на Христијанското здружение на млади (Y.M.C.A.), која сè уште нуди евтино сместување, оброци, спорт и се смета за…

Во чест на актерот Данчо Чеврески: проекција на „Хај-фај“

Денес, 7 ноември, со почеток во 18:00 часот, започнува проекцијата на филмот „Хај-фај“ (Hi-Fi, 1987), во режија на Владимир Блажевски. Филмот вечерва е на репертоарот на нашата Кинотека во чест на неодамна починатиот актер и продуцент…