Browsing Tag

македонски јазик

Справување со дигиталното родово базирано насилство преку акција и солидарност заедно со Мрежа Стела

Дигиталниот напредок, иако е трансформативен за многу сектори, со себе носи и предизвици како дигиталното насилство. Македонија, и покрај нејзиниот напредок во родовата еднаквост - со неодамнешна оценка од 64,5 поени на Индексот…