Browsing Tag

медикаментозен абортус

ХЕРА: Брошура со најчестите прашања за медикаментозниот абортус

Со пилотирањето на медикаментозниот абортус на Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство во Скопје, отсега оваа здравствена услуга ќе им биде достапна на жените како алтернативна метода за прекин на бременоста, покрај веќе…

ХЕРА: Медикаментозниот абортус отсега достапен на скопската Клиника за гинекологија и акушерство

На почетокот на годината, ХЕРА и Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство започнаа со спроведување на проект за медикаментозен абортус (абортус со лекови) со цел да се подобрат капацитетите на јавното здравство за обезбедување…