Browsing Tag

музичка индустрија

81% од жените велат дека е потешко за женските уметници во музиката, а сексуалното вознемирување е…

Одбележувајќи го Месецот на историја на жените, оваа студија открива дека две третини од жените во музичката индустрија идентификувале сексуално вознемирување или објективизирање како постојан проблем во индустријата. Голем дел од луѓето…

За жените во музиката, еднаквоста останува недостижна

Пред три години, едно истражување покажа дека постои огромна родова нееднаквост помеѓу изведувачите, продуцентите и текстописците кои стојат зад хит-песните и откри дека застапеноста на жените е неверојатно мала. Ова истражување ја…