Browsing Tag

обединети нации

„Застанете против омразата“ кон ЛГБТИ луѓето, повикува Високиот комесар за човекови права на ООН

Понижувањето и нетолеранцијата остануваат сурова реалност за многу геј, бисексуалци, трансродови и интерсексуалци (ЛГБТИ) ширум светот, рече Високиот комесар за човекови права на ООН, Мишел Бачелет, во својата изјава за претстојниот…

Climate Leaders: Повеќе од 400 жени потпишаа писмо во кое повикуваат на поголема отчетност и…

Повеќе од 400 жени потпишаа отворено писмо до британската влада во кое повикуваат на поголема отчетност и транспарентност за родовата еднаквост на COP26. Потписници на писмото се коавторката на Парискиот договор Лоренс Тубиана,…