Browsing Tag

претседателскиизбори2020

После рекорден број на победи, еве што имаа да кажат новоизбраните жени од GOP за иднината на…

Како резултат на рекордниот број на жени-републиканки кои освоија места во Конгресот, две од новоизбраните пратенички, републиканката Ненси Мејс и републиканката Никол Малиотакис, ја истакнаа важноста за создавање застапеност во…

Џил Бајден: Од професорка до прва дама на САД

Стоејќи во празната училница каде предаваше англиски јазик во 90-тите години, Џил Бајден држеше говор на конвенцијата на Демократската партија откако нејзиниот сопруг беше официјално прогласен за претседателски кандидат. Откако се заложи…