Browsing Tag

репродуктивниправа

Полска ги имаше најстрогите закони за абортус во Европа. Тие само станаа уште построги.

Највисокиот суд во Полска во четвртокот забрани абортуси поради фетални дефекти, одлука со која дополнително се стеснуваат репродуктивните права во земја со некои од најконзервативните закони за абортус во Европа. Во петокот,…