Browsing Tag

фармација

Научникот кој стои зад BioNTech/Pfizer вели дека вакцината може да стави крај на пандемијата

Научникот зад првата Covid-19 вакцина која стигна до привремени клинички испитувања вели дека е убеден дека неговиот производ може „да го уништи вирусот“ и да стави крај на пандемијата што го држеше светот како заложник во 2020 година.…