Browsing Tag

шкотска

Во Шкотска е усвоен законот за бесплатни менструални производи 

Шкотска влезе во историјата како прва земја во светот која донесе закон со кој менструалните производи - хигиенски влошки и тампони - се бесплатни за секого. Законот за менструални производи кој стапува на сила на 15 август значи дека…