Кога администрацијата ќе влезе во 21 век?

Гломазен, неефикасен бирократски апарат- администрацијата неподготвена влезе во време на корона кризата- дигиталната работа од дома подразбира да немаат пристап до документите во институциите, да немаат контрола кога и што работат, ниту пак комуникација на Интернет платформите.

  • Интервју со министерот за информатичко општество, Јетон Шаќири: Не знам колку административци работат од дома, но, се трудиме;
  • За и против- директорката на УЈП, Сања Лукаревска, СДСМ и Наум Стоилковски, портпарол на ВМРО-ДПМНЕ;
  • Експертите критикуваат: Ана Павловска-Данева и Неда Малеска;
  • Новинарката Тања Милевска од Брисел: Во принцип, админстрацијата во Белгија функционира дигитално.