Партиски вработувања – кога ќе се стави крај?

Огромната партиска машинерија со години произведува и нартупува нефункционален, непрофeсионален и неквалитетен кадар во сите сфери од јавниот сектор. Јавната администрација е преполна со партиски активисти и послушници кои за замена добиле комфорно работно место без да се води грижа за штетата која е направена. Гости во новото издание на 25 минути се Соња Кочоска, медицинска сестра од Струја, Марина Поп Панкова, актерка, министерот за информатичкот општество и администрација, Јетон Шаќири, новинарката Биљана Жикиќ од Словенија, , Ацо Костов, директор на Управата за заштита на културното наследство (УЗКН) и Ненад Марковиќ, политиколог и професор на Правниот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“.

Секоја недела во 17 и 45 часот на ТВ 24. За да ги погледнете изминатите изданија на 25 минути, можете да кликнете

.