Euphoria ги сруши рекордите на HBO Max Ratings

Над два милиони луѓе ја гледаа премиерната епизода од втората сезона.

Дали ја гледавте премиерата на втората сезона на Euphoria во недела навечер? Неверојатни 2,4 милиони гледачи ја гледаа епизодата преку HBO и HBO Max, како што објави Variety.

Тоа е двојно повеќе од рејтингот на почетокот на серијата во 2019 година и рекордна бројка за услугата за дигитален стриминг на премиум кабелската мрежа. WarnerMedia изјави за Variety дека долгоочекуваната прва епизода од втората сезона има „најсилна ноќна изведба на дигитална премиера за која било епизода“ од мрежата од лансирањето на HBO Max минатата година.

Уште неколку впечатливи статистики, затоа што не можеме да престанеме/нема да престанеме да ја гледаме oваа неверојатно добра серија: Бројот на лица кои ја гледале првата епизода на „Euphoria“ од втората сезона во недела навечер беше повеќе од девет пати поголема од премиерата на првата сезона и четири пати повеќе од финалето на првата сезона.

Гледаноста беше, исто така, 10 пати поголема отколку што беше за специјалните епизоди – кои ги рефлектираа Rue и Jules.

Премиерата на Еуфорија, исто така, доминираше на Твитер во неделата навечер, дури и во услови на длабоко чудни кругови на Твитер кои ги откриваат победниците на Златните глобуси кои не се емитуваат на телевизија. HBO ја нарече епизодата „најгледана премиум епизода на кабелска серија“ по финалето на „Game of Thrones“.

„Ова не беше лесна сезона, емоционално или физички“, излави Зендаја. во едно неодамнешно интервју. „Истата вознемиреност и адреналин што минуваат низ Ру, минуваат низ мене.“

Таа изјави за приказната на Ру оваа сезона: „Колку можеме да ја толерираме? Колку далеку може да оди? И дали сè уште можеме да ја сакаме и покрај нејзините постапки, дали сè уште можеме да бидеме на нејзина страна и да сме сигурни во тоа дека во суштина, таа е добра личност?

Зендаја се надева дека Euphoria ќе ги инспирира гледачите да сочувствуваат за Ру, дури и кога таа се самоуништува. „Ако после тоа сè уште можете да ја сакате, ако после тоа сè уште можете да имате емпатија кон неа, тогаш можеби можете да го проширите тоа и на луѓето во реалниот живот“, додаде таа. „Тоа отсекогаш била целта“.

Source THEM