Browsing Tag

австралија

Австралија: Глобален лидер за здравствено отсуство поради менструалниот циклус и репродуктивното…

Австралија полека станува глобален лидер за здравствено отсуство за менструација и репродуктивно здравје, иако овие мерки се жестоко оспорени од конзервативните струи. Истражувачки тим на Универзитетот во Сиднеј неодамна спроведе…

Премиерот на Австралија кој е маж ја прекинува министерката додека истата одговара на прашање за…

Премиерот на Австралија- кој е маж- совршено го демонстрираше мизогиното однесување во политиката кога прекина жена која зборуваше за ... мизогинија во политиката. Пред да продолжиме понатаму, потребен е некаков контекст за да се осветли…