Browsing Tag

детски права

Училиштето се заканува со правни меркa откако на муслиманско девојче откако и е кажано дека…

На родителите на едно девојче кое било испратено дома од училиште поради носење здолниште за кое се сметало дека е „премногу долго“ им се заканува судска постапка. Сихам Хамуд (12) опиша како била малтретирана поради нејзините религиозни…