Browsing Tag

здравје

Нов вид на Ковид: Колку треба да бидеме загрижени?

Имам едно едноставно правило за да имаат смисла приказните за „новата варијација“ или „новиoт вид“ на коронавирусот. Прашајте: "Дали се промени однесувањето на вирусот?" Мутиран вирус звучи инстинктивно застрашувачки, но да мутира и…

Новите податоци покажуваат дека вакцината против коронавирусот на Модерна е 94,5% ефикасна

Производителот на лекови „Модерна“ во понеделникот објави дека нејзината вакцина против коронавирус е 94,5 проценти ефикасна, засновано врз раниот преглед на резултатите од нејзината голема, долготрајна студија. Истражувачите велат дека…