Browsing Tag

камалахарис

Камала Харис и комплицираната, обременета среќа на претставувањето

Иако сум Американка, како дете на индиски имигранти, никогаш не сум се чувствувала целосно прифатена, со повремено чувство на отуѓување што стана поакутно по 9/11, а се продлабочи со изборот на Доналд Трамп. Ниту црна ниту бела, додека бев…

Камала Харис, како прва жена избрана за потпретседател, вели дека „нема да биде последна“

Во говорот во саботата вечерта во Вилмингтон, Делавер, пред да го претстави новоизбраниот претседател Бајден, Харис исто така им се заблагодари на црните жени, велејќи дека тие „премногу често се занемаруваат, но толку често докажуваат дека…