Browsing Tag

коронавирус

Нов вид на Ковид: Колку треба да бидеме загрижени?

Имам едно едноставно правило за да имаат смисла приказните за „новата варијација“ или „новиoт вид“ на коронавирусот. Прашајте: "Дали се промени однесувањето на вирусот?" Мутиран вирус звучи инстинктивно застрашувачки, но да мутира и…

Коронавирус: Што е анксиозност и како можам да добијам помош

Драматичните промени во целиот наш живот во текот на изминатите шест месеци го зголемија нивото на анксиозност, а новата студија сугерира дека родителите се особено загрижени за благосостојбата на своите деца. Па, какво е чувството на…