Browsing Tag

мутации

Варијациите и мутациите на коронавирусот објаснети преку наука

Откривањето на две варијации на коронавирусот предизвика вознемиреност. Научниците брзаат за да откријат дали овие варијации се попреносливи или можат да претставуваат предизвици за вакцината против Ковид. Сите вируси природно…