Browsing Tag

скопскиџезфестивал

Разговор со Тони Китановски: Артистите и публиката еден ден повторно ќе се сретнат во иста сала и сè…

Во последните неколку месеци, принудени сме поголемиот дел од културните настани да ги следиме „онлајн“. Што мислите за оваа промена, дали е воопшто споредлива со настапите во живо? Ништо не е споредливо со настапите во живо. Артистите и…

Дени Омерагиќ, басист на Светлост: Не може да има слободен израз без демократски пристап!

Континуираните промени и рестриктивните мерки со кои се соочуваме поради пандемијата на КОВИД-19 станаа неизбежен дел од нашето секојдневие. Земајќи ја предвид сегашната (не баш сјајна) состојба, како се чувствувате неколку дена пред вашиот…