Browsing Tag

телевизија 24

25 минути: Ексклузивни сведоштва на граѓани во мрежата на Мy World

Интересот за поголема и постабилна заработка секогаш со себе носи финансиски ризик. Некогаш е пресуден моментот во кој се наоѓате во животот, некогаш средствата кои ги имате при рака за инвестирање. Таквите услови, се плодна почва за…

25 минути: Во Македонија оперира пирамидална штедилница

Шопинг по кој следат повеќе попусти. Пораст на средствата што сте ги вложиле. Акции во апликација која ќе расте бидејќи светот во иднина ќе пазари со електронски кредити. Вака звучат ветувањата при понудата на агентите на апликацијата…

25 минути: Човекови права: Македонија-Бугарија

Доколку се следат случаите во кои граѓаните на една држава, последната надеж за правда ја гледаат во Стразбур, тоа доволно говори за судскиот систем и имиџот на државата во поглед на сеопфатно почитување на човековите права. Бугарија,…

25 минути: Буџетската транспарентност на институциите не е јака страна на оваа влада

Буџетската транспарентност на институциите не е јака страна на оваа влада. Иако институциите со закон се обврзани да ги објават своите годишни сметки, буџети и финансиски извештаи, многу мал број од институциите јавно на своите веб страници…

Нетранспарентни институции – второ име за корупцијата

Информациите на веб страниците на дел од институциите, општините и министерствата ретко се обновуваат со најнови податоци. Информациите кои ги има се тешко разбирливи дури и за новинарите, за одговор од надлежните некогаш се чека и по еден…