Browsing Tag

a space odyssey

За книгите што најмногу влијаеле на делата на Дејвид Боуви

Дејвид Боуви, еден од највлијателните уметници и рок икони на 20 век,  создаваше музика која беше проследена со симболика и референци. Ова не само што го покажа талентот на Боуви како уметник, туку докажа дека Боуви бил страствен љубител на…