Browsing Tag

Advancing Women Artists

„Каде се жените?“ Откривање на изгубените дела на женските уметници од ренесансата

„Почнав да влегувам во музејски складишта и тавани и да проверувам што всушност има таму, какви дела има од жени уметници,“ вели Линда Фалконе, директорка на Advancing Women Artists. „Тоа беше нешто што никогаш порано не беше сторено,…