Browsing Tag

airpollution

Аерозагадување: Незаинтересираноста на институциите за подобрување на квалитетот на воздухот

Последниве неколку години, со почестата употреба на социјалните медиуми и мобилни апликации, се зголеми и бројот на лица кои се запознаени со последиците и опасностите предизвикани од постојаното загадување на воздухот, водата, почвата,…