Browsing Tag

Belgium

Белгија ќе им даде правно признание на небинарните луѓе, вети вицепремиерката Петра Де Сутер

Белгија законски ќе ги признае небинарните лица како дел од реформите во законите за признавање на родот, потврди вицепремиерката Петра Де Сутер. Де Сутер, политичарка од Партијата на зелените, која беше назначена во октомври минатата…