Browsing Tag

brainpickings

„Зошто е важно понекогаш да се биде исплашен“ – полската нобеловка Шимборска за бајките и…

-Ако сакате вашите деца да бидат интелигентни, читајте им бајки. Ако сакате да бидат поинтелигентни, читајте им повеќе бајки – рекол Анштајн. Интелигенцијата, се разбира, е лабав термин што опфаќа различни манифестации, но увидот што му…