Browsing Tag

climatechange

Нова климатска закана на Алјаска: цунами поврзано со топење на вечниот ле

На Алјаска и другите високи, студени места ширум светот, новите истражувања покажуваат дека планините се распаѓаат додека се топи вечниот мраз што ги држи заедно, заканувајќи се со цунами доколку паднат во морето. Научниците…