Browsing Tag

composition

Жените кои ја создадоа музиката за видео игрите

На 9 февруари, 2020 година, за првпат во 92-годишната историја на Оскарите,  жена диригираше со оркестарот. Несомнено значаен момент за жените во музиката. Но, тоа беше и голем момент за видео игрите. Еимер Ноуне, меѓу многубројните…