Browsing Tag

domestic violence

Принудена контрола и психичко насилство: „Имав 16 години и мислев дека е нормално“

Во септември, британската влада го направи задолжително учењето за принудената контрола во училиштата. Разликата помеѓу здрава и насилна врска не е секогаш очигледна - особено кога трајното влијание не е видливо како модринка - но може да…

„Невидлива пандемија“: Семејното насилство се влошува за време на КОВИД-19 ширум светот

Со цел да се стави крај на насилството врз жените на глобално ниво, активистите одржаа собири во средата, а светските лидери повикаа на акција за запирање на насилството, што оваа година се влоши заради пандемијата на Ковид 19. На…