Browsing Tag

euronews

Мултиетнички “food truck” им помага на жените мигранти да започнат нов живот во Болоња,…

Подвижниот камионче за храна со кое се продаваат мултиетнички деликатеси на улиците во Болоња стана симбол на интеграција за жените од помалите европски земји и земјите во воен конфликт кои се обидуваат да го надминат своето тешко минато.…

Climate Leaders: Повеќе од 400 жени потпишаа писмо во кое повикуваат на поголема отчетност и…

Повеќе од 400 жени потпишаа отворено писмо до британската влада во кое повикуваат на поголема отчетност и транспарентност за родовата еднаквост на COP26. Потписници на писмото се коавторката на Парискиот договор Лоренс Тубиана,…